Innovaties in nieuwscuratie

In het digitale tijdperk waarin nieuws zich sneller verspreidt dan ooit, onderscheidt Weekmail zich als pionier in het cureren van hyperlokaal nieuws. Met een unieke blend van technologie en menselijke input, biedt Weekmail een nieuwservaring die zowel persoonlijk als relevant is.

Platform

Weekmail heeft een platform ontwikkeld die het mogelijk maakt snel grote aantallen websites zoals die van sportverenigingen en politieke partijen te bezoeken en hier relevante berichten af te halen. Lezers leveren actief feedback op elke nieuwe editie, zodat waar nodig bij kan worden gestuurd door bijvoorbeeld nieuwe bronnen toe te voegen. Dit maakt feedback van lezers een integraal onderdeel voor het verfijnen en verbeteren van de nieuwsbrieven.

Cureren en categoriseren

Weekmail gebruikt een zelf ontwikkeld algoritme om te ontdekken welke berichten relevant zijn voor welke woonplaatsen. Een nieuwsbericht over een lokale voetbalspeler vindt zo bijvoorbeeld haar weg naar de gemeente waar de speler vroeger actief was. Dit niveau van detail zorgt voor een unieke en betekenisvolle nieuwservaring.

Om berichten in de juiste categorie in te delen, worden ze van een score voorzien door een machine learning algoritme dat getraind is op data die over de afgelopen jaren is verzameld en die regelmatig wordt bijgestuurd.

In de toekomst wil Weekmail zich blijven richten op het verbeteren van de selectie van relevante nieuwsberichten. Immers, met het constant uitbreiden van het aantal bronnen dat wordt geraadpleegd moeten er steeds strakkere keuzes gemaakt worden om de kwaliteit te waarborgen.

Weekmail brengt je al het laatste nieuws