Weekmail Dantumadiel

Al het nieuws uit Dantumadiel

De Weekmail is een nieuwsbrief die elke editie weer vol staat met berichten over inwoners, verenigingen, lokale bedrijven en van de gemeente. Meld jezelf, buren, familie, collega’s en vrienden gratis aan om de Weekmail te ontvangen.

Schrijf je in en ontvang elke editie van de Weekmail met het laatste nieuws uit Broeksterwâld, Damwâld, De Falom, De Westereen, Driezum, Feanwâlden, Readtsjerk, Rinsumageast, Sibrandahûs en Wâlterswâld direct in je mailbox.

Gemakkelijk in je e-mail

Blijf van al het nieuws op de hoogte zonder dat je eindeloos op je telefoon hoeft te scrollen. We verzamelen voor jou alle belangrijke en leuke berichten uit de gemeente en sturen die in de ochtend in één overzichtelijke mail naar je toe, die je daarna op je gemak kunt lezen.

Blijf op de hoogte

De laatste editie van de Weekmail in ’t kort. In de 19e eeuw waren sanitaire voorzieningen in Nederland anders; poeploods wordt ontvangstruimte museum. ● Mobiele flitspaal omvergereden door pick-up truck na dronkemansrit bij Drogeham, beelden circuleren. ● Poeploods uit 1880 van Bolsward wordt ontvangstruimte van Openluchtmuseum De Sûkerei. ● Foeke Rinsma ontvangt Erepenning van Dantumadiel op ’t Silersplak in De Westereen. ● 6000 straatlampen worden vervangen in Noardeast-Fryslân en Dantumadiel na stemming door inwoners. ● De Westereen organiseert groots kleintje Doarpsfeest met diverse activiteiten op Het Silersplak. ● Weekend Nieuwsshow richt zich op zomerse activiteiten in regio, festivals en gedichtenbundel.
 
En verder… Pick-up truck veroorzaakt vernielingen en rijdt mobiele flitspaal omver in Broeksterwâld. ● Inwoners praten over ouder worden in eigen omgeving tijdens project ‘Ik Bin d’r’ in Damwâld. ● Brandweer rukt uit voor piepende CO-melder in De Westereen aan Salomon Levystrjitte. ● Bromfietser uit De Westereen gewond na valpartij op Kûkhernewei. ● Connexxion wint aanbesteding Jobinder voor taxi services in Dantumadiel. ● Mannen opgepakt na extreme dronkemansrit in gemeente Waadhoeke en Dantumadiel. ● Echtpaar Elzenga-Damstra viert diamanten huwelijk na 60 jaar, gefeliciteerd door burgemeester Agricola.
 
Dantumadiel staat bekend om haar landelijke karakter en prachtige natuur. Met uitgestrekte weilanden en schilderachtige dorpjes is het een ideale plek voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Daarnaast biedt de gemeente volop mogelijkheden voor recreatie, zoals wandelen en fietsen. Met een rijk verenigingsleven en diverse culturele evenementen is er altijd iets te beleven. Kortom, Dantumadiel is een unieke gemeente waar je kunt genieten van de rust en schoonheid van het platteland.

Schrijf je nu in

Blijf op de hoogte van lokaal nieuws en evenementen door je aan te melden voor de digitale Weekmail en ontdek alles Dantumadiel te bieden heeft. Je ontvangt het actuele nieuws in de Weekmail per e-mail op maandag.

Nieuws uit buurgemeenten

Je kunt je ook aanmelden voor nieuws uit andere gemeenten, zoals Noardeast-Fryslân, Achtkarspelen en Leeuwarden, om op de hoogte te blijven van het nieuws uit die plaatsen.

Weekmail brengt je al het laatste nieuws