Weekmail Smallingerland

Al het nieuws uit Smallingerland

De Weekmail is een nieuwsbrief die elke editie weer vol staat met berichten over inwoners, verenigingen, lokale bedrijven en van de gemeente. Meld jezelf, buren, familie, collega’s en vrienden gratis aan om de Weekmail te ontvangen.

Schrijf je in en ontvang elke editie van de Weekmail met het laatste nieuws uit Boornbergum, De Tike, De Veenhoop, De Wilgen, Drachten, Drachtstercompagnie, Goëngahuizen, Houtigehage, Kortehemmen, Nijega, Opeinde, Oudega, Rottevalle en Smalle Ee direct in je mailbox.

Gemakkelijk in je e-mail

Blijf van al het nieuws op de hoogte zonder dat je eindeloos op je telefoon hoeft te scrollen. We verzamelen voor jou alle belangrijke en leuke berichten uit de gemeente en sturen die in de ochtend in één overzichtelijke mail naar je toe, die je daarna op je gemak kunt lezen.

Blijf op de hoogte

De laatste editie van de Weekmail in ’t kort. Vernieuwde Torenstraat in Drachten al verzakt na renovatie in 2023. ● Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten schaalt werk op poli en ok’s af door storing. ● Slachtoffer in kritieke toestand uit water gehaald na zoekactie bij Smalle Ee. ● Brand in Friethuys Drachten snel onder controle door optreden. ● Wegbranden wespennest in Drachten gaat mis in garage achter woning. ● Gewonde bij botsing op kruising bij Drachtstercompagnie. ● Werk aan Torenstraat in Drachten moet deels opnieuw vanwege werkzaamheden.
 
En verder… Kickbokser Robin Ciric (27) uit Drachten droomt van gevecht om wereldtitel. ● Súdwest-Fryslân verduurzaamt MFC It Joo in Oudega voor ontmoetingsplaatsen. ● Boederijschuur in Nijega omgetoverd voor musical Junglebeat door basisschoolgroep. ● 14-jarige drenkeling bij Smalle Ee overleden na kritieke toestand. ● 14-jarige jongen uit Somalië overleden bij ongeluk in Smalle Ee. ● Jongen (14) uit Somalië verdrinkt tijdens spelen in Smalle Ee. ● Spoedeisende hulp in Drachten gesloten vanwege grote storing in besturingssysteem.
 
Smallingerland staat bekend om haar groene landschap en waterrijke omgeving. Met meer dan 55.000 inwoners is het een levendige gemeente met diverse voorzieningen. De gemeente biedt volop mogelijkheden voor recreatie, zoals fiets- en wandelroutes door de prachtige natuur. Daarnaast zijn er tal van sportverenigingen en culturele activiteiten. Smallingerland heeft ook een rijke historie, met historische gebouwen en monumenten die het verhaal van de gemeente vertellen. Kortom, Smallingerland is een aantrekkelijke plek om te wonen, werken en genieten van al het moois dat de gemeente te bieden heeft.

Schrijf je nu in

Blijf op de hoogte van lokaal nieuws en evenementen door je aan te melden voor de digitale Weekmail en ontdek alles Smallingerland te bieden heeft. Je ontvangt het actuele nieuws in de Weekmail per e-mail op maandag en donderdag.

Nieuws uit buurgemeenten

Je kunt je ook aanmelden voor nieuws uit andere gemeenten, zoals Opsterland, De Fryske Marren en Heerenveen, om op de hoogte te blijven van het nieuws uit die plaatsen.

Weekmail brengt je al het laatste nieuws