Weekmail Waterland

Al het nieuws uit Waterland

De Weekmail is een nieuwsbrief die elke editie weer vol staat met berichten over inwoners, verenigingen, lokale bedrijven en van de gemeente. Meld jezelf, buren, familie, collega’s en vrienden gratis aan om de Weekmail te ontvangen.

Schrijf je in en ontvang elke editie van de Weekmail met het laatste nieuws uit Broek in Waterland, Ilpendam, Katwoude, Marken, Monnickendam, Purmer, Uitdam, Watergang en Zuiderwoude direct in je mailbox.

Gemakkelijk in je e-mail

Blijf van al het nieuws op de hoogte zonder dat je eindeloos op je telefoon hoeft te scrollen. We verzamelen voor jou alle belangrijke en leuke berichten uit de gemeente en sturen die in de ochtend in één overzichtelijke mail naar je toe, die je daarna op je gemak kunt lezen.

Blijf op de hoogte

De laatste editie van de Weekmail in ’t kort. Wethouder en raadslid benoemd in gemeenteraad Waterland. Jaïro Oranje wethouder, Jacco Schilder raadslid. ● Michael krijgt sleutel van nieuw appartement in Monnickendam na jarenlang zoeken. ● Huiskamerfestival met humor en muziek, geheim van Neeltje Pater onthuld door Martijn Kardol. ● Archeologie Werkgroep Waterland viert jubileum met tentoonstelling van topstukken in Museum de Speeltoren. ● Landsmeer overweegt bezuinigingen door uit recreatieschap Twiske-Waterland te stappen. ● 16-jarige jongeman uit Katwoude en 18-jarige uit Edam-Volendam aangehouden na mishandeling. ● Coöperatie Zeven Marken Energie wil samenwerken met dorpen voor duurzame energieopwekking.
 
En verder… Dorpshuizen in Waterland kritisch op reorganisatie sociaal-cultureel werk. ● Nieuwsbrief juli 2024 met zomerse activiteiten zoals fietstocht en ledenvergadering. ● Vrijwilligers zorgen voor vakantie voor kinderen uit Zaanstreek-Waterland aan de Veluwe. ● Leuke kidsproof uitjes in Waterland van Friesland ontdekt door Jora van Liefsuithetnoorden.nl. ● Buurtcamping De Breede Watergang in Steenbergen opgezet ondanks regenachtig weer. ● Muziekschool Waterland verrast directeur tijdens zomerconcert in Taborkerk. ● Zeven Marken Energie in De Kiel zoekt samenwerking met omliggende dorpen voor duurzame energieopwekking.
 
Waterland staat bekend om haar pittoreske landschap met uitgestrekte weilanden, karakteristieke dijken en historische dorpen. De gemeente biedt volop mogelijkheden voor natuurliefhebbers, met prachtige fiets- en wandelroutes langs de vele waterwegen. Daarnaast is Waterland rijk aan cultureel erfgoed, met monumentale panden en authentieke molens. De gemeente heeft een actief verenigingsleven en organiseert regelmatig evenementen voor jong en oud. Kortom, Waterland is een unieke plek waar rust, natuur en historie samenkomen.

Schrijf je nu in

Blijf op de hoogte van lokaal nieuws en evenementen door je aan te melden voor de digitale Weekmail en ontdek alles Waterland te bieden heeft. Je ontvangt het actuele nieuws in de Weekmail per e-mail op vrijdag.

Nieuws uit buurgemeenten

Je kunt je ook aanmelden voor nieuws uit andere gemeenten, zoals Edam-Volendam, Landsmeer en Purmerend, om op de hoogte te blijven van het nieuws uit die plaatsen.

Weekmail brengt je al het laatste nieuws